Românii vor putea merge la mare pe o nouă autostradă. Când ar trebui să fie gata

Românii vor putea merge la mare pe o nouă autostradă. Când ar trebui să fie gata
Sursa Foto: Captura video/ B1 TV

Un studiu de fezabilitate pentru o șosea de mare viteză de 30 de kilometri de la Autostrada Soarelui spre stațiunile din sud a fost aprobat. Traseul, care se oprește inițial la Olimp, va fi extins ulterior până la Vama Veche, potrivit autorităților.

O nouă autostradă va facilita accesul rapid la mare

Autostrada Litoralului va facilita accesul rapid la mare, evitând blocajele dintre stațiuni. Trecând pe lângă Agigea, Eforie, Techirghiol, Tuzla, Costinești, 23 August și Olimp, autostrada va dispune de bretele de ieșire și intrare în localități, inclusiv două parcări pentru odihnă. Traseul se va încheia în Olimp, iar cei care doresc să continue călătoria spre Mangalia sau Vama Veche pot folosi ruta clasică DN39.

Aceste stațiuni reprezintă singurele porțiuni care nu vor fi conectate de viitoarea autostradă, chiar dacă distanța până la Vama Veche este mai mică de 20 de kilometri de la punctul terminus, scrie Observator News.

Deși studiul de fezabilitate, aprobat ieri, indică faptul că autostrada litoralului se încheie la Olimp, oficialii de la București afirmă că proiectul se va extinde până în Bulgaria.

Când ar trebui să fie gata

Drumul porneşte din zona A4, autostrada de centură a Constanţei, şi va merge până la frontiera cu litoralul bulgăresc. Deci acest drum va asigura practic legătura dintre A4 şi frontiera bulgărească”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

În viitor, tronsonul Olimp – Vama Veche va fi inclus într-un proiect planificat. Până atunci, actuala șosea rapidă ne va oferi posibilitatea de a evita blocajele de trafic din sezonul estival, în special cele de la Eforie, contribuind astfel la fluidizarea circulației.

Lucrările la Autostrada Litoralului ar trebui să înceapă în cursul anului viitor și să fie finalizate în decurs de trei ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:03 - Criminalul tinerei din Mureș este căutat de polițiști: „Se joacă cumva cu autoritățile”. Unde ar fi fost văzut acesta
07:36 - „Îmi lipsește tenisul, dar mi-e bine și fără el”. Ce face Simona Halep după retragere
07:23 - Macron, despre forța expediționară franco-britanică: „Poate ajunge până la 50.000 de soldați, capabili să fie desfășurați într-un angajament major”’
00:04 - Ministrul Muncii își asumă posibilitatea ratării unui jalon PNRR. Legea salarizării unitare, amânată până în 2027. Actul normativ trebuia să intre în vigoare în ianuarie 2024
23:54 - Analiză Politico: Von der Leyen scapă de moțiune, dar intră într-o nouă etapă de presiune politică
23:52 - Ministrul Florin Manole: „Reforma pensiilor speciale presupune mai multe lucruri, inclusiv o creștere a vârstei de pensionare la 65 de ani” / Ce spune despre pensionarea anticipată a magistraților
23:40 - O femeie din județul Iași e acuzată că are 9 copii cu propriul văr. Cum se apără ea și reacția preotului. „Este multă răutate din partea oamenilor”
23:29 - Sorin Grindeanu, dezvăluiri din culisele coaliției. Pachetul de austeritate, impus de la Bruxelles
23:18 - Nicușor Dan, după întâlnirea internațională privind sprijinul pentru Ucraina: „România este pregătită să contribuie la eforturile pentru pace”
23:03 - Cât costă azi o shaorma care era 30 de lei în 2022: „Ca să îţi permiţi trebuie să mergi la Nuţu Cămătaru”
OSZAR »